KLÆR

BOMULL

SLIK FJERNER DU FLEKKER OG VASKER BOMULL

Bomull er et av våre sterkeste plantefibre og tåler ganske røff behandling og høye temperaturer.
Stoffet suger lett til seg fuktighet og derfor fester ofte flekkene seg godt i stoffet. Bomull brukes til mange av klesplaggene våre men er også et av de vanligste tekstilene i hjemtekstiler og møbler. 

SLIK FJERNER DU FLEKKENE PÅ BOMULL

Alle typer flekker på plagg og hjemtekstiler som kan vaskes i maskin, fjernes med Sitronsåpe og vann. Legg plagget i varmt vann og gni godt med flekkfjernersåpen på alle flekker før du vasker plagget i maskinen med Sitronvask. Har du gamle eller vanskelige flekker, for eksempel rødvin, blåbær, fett eller blod, la plagget bli liggende i vannet etter at du har gnidd inn såpen – gjerne over natten. For ekstra god virkning kan du gni litt ekstra av og til på flekkene med Sitronsåpen mens bomullsplagget ligger i såpevannet. Dersom du fjerner flekker som er fargesterke og farger vannet plagget ligger i, anbefaler vi at du skifter vann og gjentar prosessen slik at ikke fargen setter seg i plagget.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

Tips!

Se vår Flekkguide for å se alle typer flekker og hvordan vi anbefaler at du fjerner dem.

Er du usikker på om plagget eller møbelet er fargeekte? Test først på et sted som ikke synes

SLIK VASKER DU BOMULL

Hvit eller ubleket bomull tåler 60-95 grader. Farget bomull må som regel vaskes på 40 grader men sjekk alltid vaskeanvisningen i plagget. Sorter vasken slik at du vasker hvitt kun sammen med hvitt. Hvitt tøy kan fort bli grått dersom du vasker det med andre farger. Det kan også være lurt å skille på lyse og mørke farger for å unngå avfarging og bevare plaggene dine pene lenge. Vask alt av bomull med Sitronvask som er laget av naturlige oljer og fungerer både som effektivt vaskemiddel og mykgjører. Sitronvask er spesielt drøy i bruk – kun en spiseskje (15ml) til en maskinvask. Eventuelle flekker forbehandles med Sitronsåpe.

Plagg som er utsatt for bakterier bør vaskes på minimum 60 grader for å drepe bakteriene. Dette gjelder for eksempel håndklær, sengetøy og undertøy.

Dongeri skal behandles som farget bomull og skal alltid vaskes på vrangen.

 

Tips! Se hva alle vaskesymbolene betyr.