KLÆR

YTTERTØY

SLIK FJERNER DU FLEKKER OG VASKER YTTERTØY

For yttertøy i ull, bomull, syntet – se kapitlene for hvert av disse materialene hvordan du behandler dem. For dunjakker og tekniske plagg – se vår anbefaling nedenfor.

DUNJAKKER

Slik fjerner du flekker fra dunjakken:

Dersom du kun har enkelte flekker, og ikke skal vaske hele jakken anbefaler vi at du bruker Sitronrens. Da gjør du følgende:

1. Spray Sitronrens på flekken (obs! Du trenger bare litt..)

2. Gni inn skummet

3. Tørk av alle såperester med en våt klut med gang, eller skyll den delen av jakken som er flekk-behandlet. (tørk/skyll også litt utenfor flekk-område for å unngå evt skjolder).

4. La tørke

Om du skulle oppleve en skjold på jakken etter den har tørket, betyr det at du ikke har fått vekk all såpen. Ta det helt med ro, det er enkelt å få bort med litt mer vann.

Slik vasker du dunjakken:

Gå over eventuelle flekker med Sitronsåpe og vann. For gamle og ekstra vanskelige flekker, la såpen få virke en stund uten å tørke.

Vask deretter plagget i maskin på skåneprogram på max 40 grader eller se vaskeanvisningen i plagget. Bruk Ullvask for vask av dunfylte plagg. Vanlig vaskemiddel inneholder enzymer som kan ødelegge dunens naturlige fettlag. For å unngå at dunen klumper seg, er det viktig å sentrifugere. 

Tørk i tørketrommel til plagget er helt tørt – gjerne med et par tørkeballer for å hjelpe til med å fluffe opp dunen. 

TEKNISK YTTERTØY

Teknisk yttertøy inkluderer plagg i impregnerte materialer som Gore-tex, regntøy eller softshell.

Du kan fjerne flekker med Sitronsåpe før vask, men om du kun trenger å fjerne en flekk uten å vaske etterpå, anbefaler vi å bruke Sitronrens. Husk bare på at den ikke skal virke på plagget men skylles av med en gang etter påføring.

Legg plagget i vann og gni med Sitronsåpe på alle flekker. La virke et par timer om du har vanskelige flekker.

Vask deretter plagget med Sitronvask, som ikke inneholder mykgjøringsmidler eller kjemikalier som ødelegger tekniske plagg. Se vaskeanvisningen i plagget for anbefalt temperatur og program. Det anbefales å tørketromle vanntette og vannavstøtende plagg for å resette impregneringen eller reimpregner i henhold til vaskeanvisningen i plagget.

Tips! Se hva vaskesymbolene betyr.

KONTAKT

PÅMELDING NYHETSBREV

Få 15% rabatt på første bestilling

Navn(Påkrevd)

Du får en e-post med rabattkode ved påmelding

© All rights reserved På Stell AS, Norway VAT 964624046 NO

Få 15% rabatt på første ordre

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.