FAQ

Svar på spørsmålene vi får oftest


Hva er forskjellen mellom Sitronsåpe og Sitronrens?


Sitronsåpe og Sitronrens er laget av de samme gode og virkningsfulle ingrediensene. Sitronsåpen er et såpestykke som brukes i vann og Sitronrens er en flytende skumspray som brukes på tørre overflater. Som hovedregel brukes Sitronsåpe til å fjerne flekker på alle plagg før vask i maskin. Såpen er mest effektiv når du legger et plagg i varmt vann, gnir inn såpe på flekken og lar plagget får ligge i såpevannet slik at såpen får virke godt.

Det er derimot ikke alle plagg som tåler å bli gnidd på eller kan vaskes enkelt i maskinen. Vi anbefaler å bruke Sitronrens på plagg i sarte stoffer, på interiør uten avtagbart trekk, tepper og de fleste sko. Massér inn skum på flekken, tørk av alle såperester med en våt klut med en gang og gjenta prosessen til flekken er borte.

Det ser ut som jeg har fått en skjold etter å ha brukt Sitronrens.


Dette skyldes som regel at det ligger igjen såperester. Dette går vekk om du gnir med en godt våt klut til du har fjernet all såpe.Det kan også skyldes at du ikke har skylt/tørket vekk såpen med en gang, men latt det ligge og virke. I slike tilfeller kan det være vanskeligere å få bort skjolden, men prøve å tørke ekstra med så mye vann som mulig eller skyll godt.


NB! Ikke bruk mer skum enn nødvendig (et lite trykk er som regel nok). skyll av eller tørk med en godt våt klut mens du gnir med en gang etter påføring. Gni helst i et litt større område enn flekken for å utjevne kantene.


Det kan bli en skjold om du har brukt Sitronrens på en flekk på en ellers skitten sofa. Skjolden du ser er rett og slett renere enn resten av sofaen. I såfall anbefaler vi å vaske hele sofaen – dette kan du gjøre med Sitronsåpe som beskrevet her.


Kan jeg bruke Sitronsåpe på ull?


Det kan du absolutt! Sitronsåpen er svært god også på ull, og fordi den er laget av naturlige oljer, er den ikke bare skånsom mot ullen – den har i tillegg en pleiende effekt. Det er derfor mange kaller Sitronsåpen for «ullsåpen»!

Gni forsiktig, eller helst massér inn skum av Sitronsåpen på flekken. Sjekk vaskeanvisningen for å være sikker på at du ikke bruker høyere temperatur på vannet enn plagget tåler. Om du har en gammel eller vanskelig flekk anbefaler vi kun å la plagget ligge i såpevannet så kort tid som mulig og ikke mer enn en halvtime av gangen. Gjenta heller prosessen om nødvendig.

Fjerner Sitronsåpe også gamle flekker?


Ja, Sitronsåpen fjerner de fleste gamle flekker, men husk at jo eldre og vanskelig flekken er – jo lenger bør såpen få lov til å virke før du skyller eller vasker plagget. 

Legg plagget i så varmt vann som plagget tåler, gni godt med Sitronsåpe på flekken og la plagget få ligge i såpevannet så lenge som nødvendig og som plagget tåler. Gni gjerne litt ekstra innimellom for ekstra virkning.


Kan jeg bruke Sitronvask på tregulv?


Vi anbefaler Sitronvask på tregulv som er oljet, lutet, såpebehandlet eller malt. De naturlige oljene Sitronvask er laget av pleier tregulvet i tillegg til å gjøre det rent med en frisk duft av sitron! 


Gulv av lakket tre skal helst kun støvsuges eller tørrmoppes. Eventuelt kan du tørke over gulvet med en fuktig klut godt oppvridd i Sitronvaskvann slik at du får vekk flekker.

Kan Sitronsåpen bleke?


Hverken Sitronsåpen eller Sitronrensen bleker ved riktig bruk da de ikke inneholder blekemidler. Opplever du at farge har gått av etter bruk, skyldes det mest sannsynlig at plagget ikke er fargeekte. Da vil det oppleves som bleket uansett hva du bruker av rengjøringsprodukt. Er du usikker på om plagget er fargeekte? Sjekk vaskeanvisningen i plagget og forsøk først på et lite synlig felt før du går i gang.


Nye uvaskede fargesterke plagg inneholder som regel overfarge. Husk at du alltid skal legge plagg i vann når du gnir inn sitronsåpe da du ellers kan oppleve at plagget «slipper» overfarge kun der hvor du behandler flekken.


Jeg sliter med å fjerne gule svetteflekker fra hvite t-skjorter.


Dette er et kjent problem og ofte vanskelig å fjerne. Grunnen til det er at bomull er det stoffet som flekker setter seg aller best fast i. I tillegg er plagg som t-skjorter ofte vasket flere ganger både i maskin og tørketrommel før man prøver seg på flekkfjerning for å få bukt med de gule flekkene under armene. Prosessen og varmen fra maskinvask- og tørk gjør at flekkene setter seg ekstra godt fast, og flekkene blir vanskelig å fjerne i etterkant. 


Men med et par runder med Sitronsåpe og tålmodighet pleier det likevel å løse seg. Gni godt med såpen og la plagget få ligge i såpevannet i opptil et døgn før det vaskes eller skylles. Gni gjerne litt ekstra innimellom.


Tips! Det aller beste er å gå kjapt over med Sitronsåpe på alle flekker og misfarging hver gang man skal foreta en maskinvask. Da slipper du merarbeid!

Flekken har skiftet farge – er plagget ødelagt?


Det er helt vanlig at flekker skifter farge før de går bort når du bruker Sitronsåpe. For eksempel blir alltid rødvinsflekker grønne. Noen flekker sitter bedre enn andre og krever litt ekstra tålmodighet. 


Legg plagget i så varmt vann som plagget tåler og gni godt med Sitronsåpe på flekkene. La plagget få ligge i såpevannet til du ser at flekkene begynner å bli borte. Gni gjerne litt innimellom på flekkene med såpen. Vask deretter plagget som vanlig i maskinen.


Tips! Dersom vannet farges av flekkene når plagget ligger i såpevannet bør du skifte vann og gjenta prosessen så ikke fargen slår tilbake på plagget.


Kan jeg bruke Sitronrens på tøysko?


Du kan gjøre det om du husker å skylle skoene godt rett etter påføring av Sitronrens.

For best resultat anbefaler vi Sitronsåpe til tøysko, nettopp fordi du kan la skoene ligge i såpevannet så såpen får virke før du skyller dem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)