Slik fjerner du flekker fra møblene

Møbler er til for å brukes. Og da hender det ofte at det blir flekker og skitt. Noen type møbler er i utgangspunktet enklere å rengjøre enn andre, men her har oppskriften som gjør at det blir enkelt uansett hva slags møbel du har sølt på!


Møbler av tekstil

Har du avtagbart møbeltrekk i tekstil, kan du fjerne flekker på vanlig måte med Sitronsåpe før du vasker trekket i maskinen med med Sitronvask eller Tøyvask, avhengig av vaskehenvisningen på ditt møbeltrekk. Se gjerne våre vasketips for ulike type stoffer her.

For møbler uten avtagbart trekk, eller om du bare ønsker å fjerne enkelte flekker uten å vaske hele trekket så bruker du Sitronrens slik:

  1. Trykk ut skum og massér inn på flekken
  2. Tørk av alle såperester med en våt klut med en gang etter påføring
  3. Gjenta om nødvendig

Dersom du trenger å vaske hele stolen eller sofaen i tekstil, anbefaler vi å vaske med Sitronsåpe og vann. Bruk en myk svamp – gjerne vår Universal svamp. Ha sitronsåpen og svampen i varmt vann, gni litt ekstra med sitronsåpe på svampen og vask møbelet. Fjern all såpe etterpå med rent vann.

Husk! Sjekk alltid om materialet ditt er fargeekte før du vasker det. Er du usikker? Forsøk først på et lite synlig sted.

 


Møbler av tre

Sitronsåpe er suveren å bruke på flekkene på tremøblene dine. Mange flekker går ikke av bare ved å tørke av bordet på vanlig måte. Har du Sitronsåpe for hånden er det en smal sak.

  1.  Gni med Sitronsåpe og vann – gjerne med en skuresvamp på flekken
  2. La såpen få virke noen minutter før du vasker møbelet med Sitronvask og vann.

Møbler av skinn

  1. Bruk Sitronrens
  2. Trykk ut skum og massér inn på flekkene
  3. Tørk av alle såperester med en våt klut med en gang etter påføring
  4. Etterbehandle med lærbalsam

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)