Personvernerklæring

Oppdatert 09.11.2021

På Stell AS er opptatt av å beskytte og respektere personvernet i samsvar med EUs personvernforordning (2016/679) av 27.april 2016 (General Data Protection Regulation, GDPR) og den tilsvarende norske iverksettelse av personvernforordningen.

Det er viktig at du er klar over at vi samler inn og behandler personopplysninger om deg når du er i kontakt med oss.

Det gjelder når

  • Du bruker nettsiden vår
  • Kontakter oss via e-post eller ringer vårt kundesenter
  • Bestiller eller returnerer varer i nettbutikken
  • Du som registrert kunde mottar nyhetsbrev, sms’er og annen reklame fra kundeklubben

Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

1. BEHANDLINGSANSVARLIG

På Stell AS er behandlingsansvarlig for de personopplysninger som samles inn om deg.

2. Hva vi samler inn og hvorfor

Vi samler inn, behandler og bruker personopplysninger om deg til ulike formål avhengig av hvordan vi er i kontakt med deg.

Formålet med innhentingen av personopplysninger er hele tiden å levere de tjenestene du som kunde forventer av oss basert på de henvendelser og avtaler som er gjort, samt gi deg bedre informasjon, service og støtte. Vi samler også inn informasjon om deg slik at vi kan tilpasse våre tjenester så de blir så relevante og nyttige for deg som mulig. I tillegg benytter vi persondata til å drive markedsføring dersom du har gitt samtykke til dette.

2.1 Personopplysninger knyttet til besøk på paastell.no

Når du besøker paastell.no loggføres dine bruksdata. Det skjer for eksempel når du viser eller klikker på innhold på nettsiden, eller når det gjennomføres søk. I den forbindelse benytter vi oss av informasjonskapsler, også kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Cookies som benyttes for å registrere hva du gjør på nettsidene våre inneholder et id-nummer, som blir liggende hos deg mellom hvert besøk. Dette gjør at du i utgangspunktet er anonym, men vi allikevel kan samle informasjon om hva du og andre gjør på nettstedet over tid. Opplysninger som samles inkluderer hvilke sider som er besøkt og andre aktiviteter på nettstedet, i tillegg til generell informasjon om din nettleser og datamaskin/mobiltelefon, samt din IP-adresse i anonymisert form.

Det er to ulike formål med denne datainnsamlingen.

Det første formålet er å gi oss informasjon om hvordan nettsidene våre brukes, slik at vi blir bedre i stand til å forbedre din brukeropplevelse, gi nettsiden bedre funksjonalitet og analysere trafikken vår. Til dette formålet benytter vi Google Analytics til å samle og lagre data, men vi sørger for at opplysningene ikke deles med andre eller benyttes til andre formål. Uten denne informasjonen blir det vanskelig for oss utforme nettsiden slik at den løser våre kunders behov på en god måte, og grunnlaget for denne behandlingen er derfor en interesseavveiing.

Det andre formålet er å kunne servere deg personalisert og tilpasset markedsføring inkludert produktannonser med et personlig preg i andre kanaler og nettsteder, som for eksempel sosiale medier, utenfor paastell.no. For å oppnå dette lar vi annonseleverandører som Google, Facebook og Microsoft få knytte opplysningene om din bruk av nettstedet til sine cookies, og sine id-nummer. Dette setter dem i stand til å koble sammen informasjon fra mange ulike nettsteder, slik at vi kan få vise deg relevante annonser andre steder på Internett, og slik at de kan berike den interesseprofilen de har på din bruker for at du skal generelt få bedre tilpassede annonser også fra andre bedrifter. Grunnlaget for denne behandlingen er ditt aktive samtykke, som du gir ved å akseptere markedsføringscookies eller klikke “Tillat alle” på vårt cookie-banner. Du kan også endre eller trekke tilbake ditt samtykke til vår bruk av cookies.

2.2 Personopplysninger forbundet med kjøp og retur av varer i nettbutikken

For å gjennomføre et kjøp og/eller returnere varer i nettbutikken trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å registrere din bestilling, sende ordren til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene, samt kontakte deg dersom det skulle være behov for det i henhold til din ordre. Behandlingsgrunnlaget for dette er vår plikt til å oppfylle avtalen med deg, samt oppfylle rettslige plikter knyttet til regnskapsføring etc. For at distribusjonen skal gå så raskt og effektivt som mulig deles enkelte av disse opplysningene med Nets Norge (DIBS) , VIPPS og Posten.

Som nevnt under pkt 2.1 ovenfor benyttes cookies ved besøk på NETTSTEDET.no. Informasjon om hva du kjøper i nettbutikken knyttes også til cookies, men det gjør ikke andre opplysninger om deg som navn, e-post osv. Se pkt 2.1 for mer informasjon om formålet med dette.

Vi benytter oss av e-commerceløsningen Woocommerce for å kunne ta imot din bestilling på paastell.no.

Vi benytter oss av Bring/Posten for å levere varer fra vårt lager til din leveringsadresse. Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og eventuell returhåndtering i fem år, ref. Regnskapsloven.

2.3 Personopplysninger knyttet til nyhetbrev

Ved påmelding til vårt nyhetsbrev, samtykker du til at På Stell AS lagrer og behandler din e-postadresse. Vi bruker opplysningen til å sende deg markedsføring-epost relatert til vår virksomhet og våre produkter.

Som nevnt under pkt 2.1 ovenfor benyttes cookies ved besøk på paastell.no. Informasjon om hvilke lenker du klikker på når du mottar tilbud i kundeklubben knyttes i noen tilfeller til cookies, men det gjør ikke dine registrerte epost-adresse. Se pkt 2.1 for mer informasjon om dette.

Vi bruker e-postadressen din til å sende deg informasjon om produkter, nyheter, kampanjer og annet. E-postadressen ligger lagret hos oss fram til du eventuelt melder deg av nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til oss (se avsnitt Kontakt oss nedenfor).

Når du åpner nyhetsbrev på epost, eller klikker på lenker i e-post, registreres dette i våre systemer, slik at vi kan følge med på hvor mange som mottar og reagerer på våre utsendelser.

Du kan når som helst trekke ditt samtykke gjennom å melde deg av. Dette gjøres gjennom lenken i tilsendt nyhetsbrev, 

Opplysningene dine vil bli lagret hos vår mailtjeneste-leverandør, og ikke delt videre med andre selskap. Opplysningene behandles i forhold til gjeldende lovverk under GDPR.

3. Utlevering av personopplysninger til tredjepart

Vi gir ikke personopplysninger om deg videre til tredjepart med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for en slik utlevering. Et lovlig grunnlag kan i denne sammenheng være at vi må utgi nødvendige personopplysninger, for å bli i stand til å oppfylle de avtaler og forpliktelser vi har overfor deg. Det kan også være et rettslig lovgrunnlag som pålegger oss å utgi personinformasjon om deg.

3.1 Når du besøker nettstedet

Vi bruker cookies (se pkt 2.1) for å gi innhold og annonser et personlig preg, for å analysere trafikken vår, og for å levere sosiale mediefunksjoner. Vi deler derfor informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt, med våre samarbeidspartnere innen sosiale medier, annonsering og analysearbeid. Våre samarbeidspartnere vil kombinere den informasjonen med annen informasjon som du har gjort tilgjengelig for dem, eller som de har samlet inn gjennom bruk av tjenestene deres.

Tredjepartsleverandører vi samarbeider med inkluderer Google, Facebook, YouTube og MailChimp

3. Utlevering av personopplysninger til tredjepart

Vårt grunnlag for behandling av personopplysninger om deg er ett av følgende

  • de avtaler som er inngått
  • de samtykkene du har gitt når du aksepterer cookies på nettstedet, når du registrerer deg som bruker på paastell.no, når du melder deg inn på vårt nyhetsbrev, eller når du kjøper varer i nettbutikken
  • en interesseavveiing basert på båre legitime interesser (se pkt 2.1)

Du har til enhver tid rett til rett til å kreve innsyn i hva slags personopplysninger vi har lagret om deg, du kan be om korrigering eller sletting av lagrede personopplysninger.

Som registrert bruker/kunde kan du gå inn på “min side” her og se eller endre samtykkene du har gitt. Ønsker du å slette profilen din kan det også gjøres her.

Ønsker du ikke å benytte deg av disse mulighetene, eller du har andre spørsmål, kan du kontakte oss på post@paastell.no eller ringe oss på telefon 917 21 503.

Alle personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter.

Dersom du mener at vi ikke behandler dine personopplysninger i tråd med pålagte lover og regler, kan du klage til post@paastell.no eller Datatilsynet.

Lagring av personopplysninger

Vi vil lagre personopplysninger om deg så lenge det er nødvendig for å oppfylle de forpliktelser og avtaler vi har overfor deg.

Opplysninger som vi etter bokføringsloven er forpliktet til å oppbevare i minst 5 år, vil bli slettet når kravet til oppbevaring er utløpt.

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende adresser:

På Stell AS
Fornebuveien 40
1366 Lysaker
Org nr 964624046
Telefon: 917 21 503
Epost: post@paastell.no

Endringer i personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å foreta endringer i denne personvernerklæringen. Eventuelle endringer vil bli lagt ut på denne siden. Øverst i personvernerklæringen er det oppgitt en dato for når den sist ble endret. Dersom det er vesentlige endringer, eller endringer som krever ditt samtykke, vil du bli kontaktet på e-post, eller vi vil legge ut informasjon på vår nettside.