Slik behandler du bunaden

Få bunaden på stell. Se her hvordan du enkelt og effektivt tar vare på bunaden så den varer i generasjoner. 

Se hvordan du fjerner flekker fra bunaden om uhellet er ute, vasker bunadskjorten og annet tilbehør. Med naturlige produkter som er skånsomme mot bunaden, bunadskjorten, deg og miljøet. 

HVORDAN FJERNE FLEKKER FRA BUNADEN

Fjern alle flekker med Sitronrens. Trykk ut skum og massér inn på flekken. Tørk av alle såperester med en våt klut med en gang. Gjenta om nødvendig.

Tips! For best resultat, damp gjerne hele bunaden kvelden før du skal bruke den. Husk å bruke et fuktig og rent klede mellom strykejernet og bunaden.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronrens

HVORDAN VASKE BUNADSKJORTEN

Bruk Sitronsåpe på flekkene. Gni med såpe og vann på flekkene før du vasker skjorten. For ekstra vanskelige flekker, la såpen få virke en stund før du vasker. Har du fått flekker på broderiene på skjorten? Disse skal du ikke gni på med såpen. Vi anbefaler at du bruker Sitronrens. Massér inn litt skum på flekken og skyll godt av i rennende vann mens du fortsetter å massere. Gjenta om nødvendig.

Har bunadskjorten gulnet? Legg skjorten i varmt vann og gni den med sitronsåpe. La den få ligge i såpevannet slik at såpen kan virke godt. Rør litt i vannet og gni gjerne litt ekstra med såpen innimellom. Når du ser at det gule blir borte, kan du enten vaske skjorten som anvist nedenfor eller bare la den få en skikkelig skylling – gjerne i maskinen.

Vask bunadskjorten i lin på 40 graders finvaskprogram i maskinen eller for hånd med Sitronvask som er laget av naturlige oljer, ikke inneholder blekemidler og impregnerer linen. Sitronvask gjør også strykingen enklere. Bruk ikke sentrifugering eller tørketrommel. Vi anbefaler å strekke linen i fasong i løpet av tørkeperioden. Bunadskjorte i bomull vaskes på samme måte. 

Tips! Vask skjorten etter bruk og pakk den vekk ustrøket. Når du skal bruke skjorten kan du fukte den da det er lettere å stryke skjorten før den er helt tørr!

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

HVORDAN VASKE BUNADSTRØMPENE

Du kan benytte Sitronvask også til vask av
bunadsstrømpene. Vask dem i vaskemaskinen på
ullprogram på 40 grader med sentrifugering. Heng til tørk i
romtemperatur.

For ekstra myk ull anbefaler vi vår ullvask som gjør de ekstra gode og myke.

Har du fått flekker på strømpene?
Gni Sitronsåpe på flekkene før du vasker dem.

HVORDAN FJERNE FLEKKER FRA BUNADSTILBEHØR

Tilbehøret til bunaden kan også bli skittent og lett få flekker. Bruk Sitronrens som beskrevet over, så bli du kvitt flekkene enkelt og skånsomt – og bunaden holder seg fin lenge.

Bruk Sitronrens også på hatt, tørkle, hosebånd, vest, kyse.

HVORDAN PUSSE BUNADSØLVET

  1. Påfør Sitronskrubb med en fuktig og myk klut eller børste
  2. Gni og tørk av med en fuktig klut eller skyll med lunkent vann.
  3. Tørk over med en ren og myk klut til slutt

Alt av bunadsølv kan du få skinnende rent og blankt med Sitronskrubb, myk klut eller børste. Bruk et pussebrett for å beskytte bunadstoffet når du pusser fastmontert sølv som knapper. Sitronskrubb er mildt og skånsomt og beholder både forgylling og glans.

Ikke la Sitronskrubb tørke på smykket, men fjern alle såperester med en fuktig myk klut. Dersom du opplever at det blir grått eller matt, er det såperester igjen på smykket.

DEN BESTE BUNADSFORSIKRINGEN DU KAN HA

Vi har laget en pakke med produktene som hjelper deg å ta vare på bunaden så den forblir pen og varer lenge.

BUNADSPAKKEN

Sitronsåpe Stick + Sitronrens + Sitronvask 100g + Sitronskrubb

og brosjyre med beskrivelser og utklippbart pussebrett

649,00 kr inkl.mva

På Stell anbefales til bruk på bunaden av Norsk Flid Husfliden

Få 15% rabatt på første ordre

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.