KLÆR

SYNTET

SLIK FJERNER DU FLEKKER OG VASKER SYNTETISKE TEKSTILER

Syntetfibre er en fellesbetegnelse for fibre fremstilt syntetisk med råolje som hovedmateriale. De mest kjente er nylon, polyamid, polyester, akryl og polypropylen. Til forskjell fra naturfibre som bomull og lin, trekker ikke syntetiske stoffer flekkene like godt til seg. Syntetfibre tåler varme opp til 40 grader og «slipper» flekkene lettere.

SLIK FJERNER DU FLEKKENE PÅ SYNTETISKE TEKSTILER

Bruk Sitronsåpe for flekkfjerning av alle typer flekker. Legg plagget i vann og gni med såpen på flekkene før du vasker plagget i maskinen med Sitronvask uten å skylle ut såpen først. Har du gamle eller vanskelige flekker, kan du la plagget ligge i vann en stund så såpen får virke. Bruk så varmt vann som plagget tåler – sjekk vaskeanvisningen i plagget.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

SLIK VASKER DU SYNTETISKE TESKTILER

Vask alle plagg av syntetiske fibre med Sitronvask som både vasker rent, er mykgjørende og har en antistatisk effekt. Sjekk vaskeanvisningen i plagget, men vanligvis kan du bruke et vanlig 40-graders finvaskprogram. Ikke bruk tørketrommel da det kan medføre at plaggene blir unødvendig statiske.

Tips! Se hva vaskesymbolene betyr.

NB! Syntetiske fibre medfører spredning av mikroplast i naturen. Hjelp naturen – minimer bruk og vask av syntetiske plagg.