Slik fjerner du flekker og vasker syntetiske tekstiler

Syntetfibre er en fellesbetegnelse for fibre fremstilt syntetisk med råolje som hovedmateriale. De mest kjente er nylon, polyamid, polyester, akryl og polypropylen. Til forskjell fra naturfibre som bomull og lin, trekker ikke syntetiske stoffer flekkene like godt til seg. Syntetfibre tåler varme opp til 40 grader og «slipper» flekkene lettere.


Slik vasker du syntetiske tekstiler

Vask alle plagg av syntetiske fibre med vår Tøyvask som både vasker rent og effektivt med naturlige ingredienser. Sjekk vaskeanvisningen i plagget, men vanligvis kan du bruke et vanlig 40-graders finvaskprogram. Unngå bruk tørketrommel da det kan medføre at plaggene blir unødvendig statiske.

NB! Syntetiske fibre medfører spredning av mikroplast i naturen. Hjelp naturen – minimer bruk og vask av syntetiske plagg.


Slik fjerner du flekkene

Bruk Sitronsåpe for flekkfjerning av alle typer flekker. Legg plagget i vann og gni med såpen på flekkene før du vasker plagget som beskrevet over uten å skylle ut såpen først.

Har du gamle eller vanskelige flekker, kan du la plagget ligge i vann en stund så såpen får virke. Bruk så varmt vann som plagget tåler. Dersom plagget er rent og fint etter flekkbehandlingen så kan du også skylde ut såpen og henge det til tørk uten å vaske det maskinen, så sparer du både strøm, plagget og miljøet!

  1. Legg plagget i varmt vann.
  2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte.
  3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke. 
  4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent.
  5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin med Sitronvask.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)