KLÆR

LIN

SLIK FJERNER DU FLEKKER OG VASKER LIN

Lin er en sterk plantefiber, men den tåler ikke sterke vaskemidler. Fordi våre produkter kun er laget av naturlige oljer, blir det ikke bare rent, men naturfibrene i linen blir også pleiet slik at plaggene holder seg hele og pene lenge. Oljene gjør også at linplaggene blir lettere å stryke.

SLIK FJERNER DU FLEKKENE PÅ LIN

Du fjerner flekkene lett med Sitronsåpe. Legg plagget i så varmt vann som vaskeanvisningen sier og gni med flekkfjernersåpen på flekkene. Har du fått vanskelige flekker av for eksempel rødvin eller blåbær, anbefaler vi at du lar plagget blir liggende en stund i såpevannet. Deretter vasker du plagget som vanlig i maskin uten å skylle ut såpen.

Dersom plagget er av løst vevd lin, som ikke tåler å bli gnidd like hardt, anbefaler vi å fjerne flekker med Sitronrens. Påfør skum og massér skummet inn i flekken. Skyll umiddelbart med godt med vann samtidig som du gnir forsiktig på flekken. For ikke-vaskbare plagg anbefaler vi å tørke av all såpe med en våt klut med en gang etter påføring. Gjenta om nødvendig.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

SLIK VASKER DU LIN

Vask lin på 40-60 graders finvaskprogram i maskinen (sjekk vaskeanvisningen i plagget). Vi anbefaler å bruke Sitronvask som er laget av naturlige oljer, ikke inneholder blekemidler og impregnerer linen. Sitronvask gjør også strykingen enklere. Bruk ikke sentrifugering eller tørketrommel. Vi anbefaler å strekke linen i fasong i løpet av tørkeperioden og stryke før den er helt tørr. Eventuelle flekker forbehandles med Sitronsåpe.

Tips! Se hva alle vaskesymbolene betyr.