Slik fjerner du flekker og vasker silke

Silke er et eksklusivt naturfiber og brukes gjerne til penklær, bluser og slips, men også i undertøy alene og sammen med ull. Klesplagg som er en blanding av ull og silke, behandles som ull. Silke må behandles med forsiktighet og du bør unngå å gni eller vri plagget.


Slik vasker du silke

Vask silke for hånd eller på håndvaskprogram i maskinen på 30 grader. Bruk alltid et vaskemiddel egnet for silke – vi anbefaler vår Ullvask som er ekstra skånsom for silkefibrene. Forsøk å unngå å vri i plagget. Eventuelle flekker forbehandles etter metoden under. Silke skal ikke sentrifugeres men henges opp til tørk i romtemperatur.

Husk å alltid sjekke vaskeanvisningen i plagget ditt.


Slik fjerner du flekker fra silke

Flekker slipper enklere fra silke enn fra for eksempel bomull, og forsvinner derfor lettere i vask med rett vaskemiddel som beskrevet over. Det kan allikevel være flekker som er ekstra gjenstridig eller som har sitter på en stund og derfor trenger noe forbehandling.

Du kan bruke Sitronrens på flekken dersom du kan skylle hele plagget for å unngå eventuelle skjolder. Da unngår du også ekstra friksjon som du ville fått med et såpestykke. Gni inn (litt!) skum på flekken, gnir det forsiktig inn og deretter skylder det godt i lunkent vann slik at du får vekk all såpe. Test gjerne på et lite synlig sted før du begynner.

Dersom du har et silkeplagg som krever ekstra skånsom behandling eller som ikke er fargeekte, anbefaler vi å gni litt Ullvask direkte på flekken, gni dette litt inn før du vasker hele plagget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)