Slik fjerner du flekker og vasker bambus og viskose

All viskose er kunstfibre laget av cellulose og kan også kalles rayon eller kunstsilke. Bambusviskose kalles gjerne bambus fordi den er blitt kjent for å ha spesielt gode egenskaper. Blant annet vokser den svært fort – opptil 90cm i døgnet, og regnes derfor som svært miljøvennlig. Bambus er laget av cellulose fra planten Mosobambus.


Slik vasker du bambus

Bambus er kjent for å ha gode egenskaper som stoff som å ha god pustevene, være svært mykt mot huden, absorberer fuktighet godt og føles svalt i varmen samtidig som den varmer når det er kaldt. Derfor er det ekstra viktig å vaske bambus riktig slik at man bevarer de gode egenskapene i plaggene og får glede av dem så lenge som mulig.

Bambusviskose vasker du i maskin på finvask 40 grader med Ullvask som er skånsom mot bambusfibrene og bevarer stoffets egenskaper og mykhet samtidig som den vasker effektivt.

All annen viskose vasker du i maskin på finvask (syntet) 60 grader med Tøyvask eller Sitronvask.

Bruk ikke tørketrommel da viskose lett kan krympe. Eventuelle flekker forbehandles med Sitronsåpe.

Bambull er en blanding av ull og bambus og skal behandles som ull. Max temperatur er 30 grader.


Slik fjerner du flekker fra lin

Alle typer flekker fjerner du med Sitronsåpe. Legg plagget i lunket til varmt vann og gni forsiktig med såpen på flekkene. For gamle eller kraftige flekker som kan være vanskelige å få vekk, anbefaler vi at du lar plagget bli liggende i såpevannet for at såpen skal få virke ekstra godt.

Deretter vasker du plagget i maskin som beskrevet over uten å skylle vekk såpen først. Dersom flekken er borte og plagget ellers rent, holder det å skylle ut såpen og deretter henge plagget til tørk, så sparer du både plagget og miljøet for en vask!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)