KLÆR

BAMBUS

SLIK FJERNER DU FLEKKER OG VASKER VISKOSE

All viskose er kunstfibre laget av cellulose og kan også kalles rayon eller kunstsilke. Bambusviskose kalles gjerne bambus fordi den er blitt kjent for å ha spesielle egenskaper. Blant annet vokser den svært fort – opptil 90cm i døgnet, og regnes derfor som svært miljøvennlig. Bambus er laget av cellulose fra bambusplanten. 

SLIK FJERNER DU FLEKKENE PÅ VISKOSE

Alle typer flekker fjerner du med Sitronsåpe. Legg plagget i lunket til varmt vann og gni forsiktig med såpen på flekkene. For gamle eller kraftige flekker som kan være vanskelige å få vekk, anbefaler vi at du lar plagget bli liggende i såpevannet for at såpen skal få virke ekstra godt. Deretter vasker du plagget i maskin med Sitronvask eller Ullvask uten å skylle vekk såpen først.  

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

SLIK VASKER DU VISKOSE

Bambusviskose vasker du i maskin på finvask 40 grader med Ullvask som er ekstra skånsom for bambusfibrene. All annen viskose vasker du i maskin på finvask (syntet) 60 grader med Sitronvask. Du trenger ikke bruke skyllemiddel da både Sitronvask og Ullvask mykgjør plaggene på en naturlig måte. Bruk ikke tørketrommel da viskose lett kan krympe. Eventuelle flekker forbehandles med Sitronsåpe.
Bambull er en blanding av ull og bambus og skal behandles som ull. Max temperatur er 30 grader.

Tips! Se hva vaskesymbolene betyr