Enkel og effektiv metode for å fjerne flekker fra avføring og urin

Lær hvordan du fjerner bæsj og tiss, avførings- og urinflekker fra ull og andre tekstiler med disse enkle triksene. Å kvitte seg med disse tilsynelatende vanskelige flekkene er faktisk lettere enn du kanskje tror. Følg disse enkle trinnene for å få klærne dine til å se og lukte som nye igjen!


Avføring og urin trekker seg fort inn i tekstiler og kan dermed sette seg godt dersom det for lov til å ligge en stund. Spesielt babyavføring kan være ekstra vanskelig å få vekk fordi den ofte inneholder proteiner og fett som setter seg godt fast i tekstilfibrene.

Samtidig setter denne typen flekker igjen mye lukt som fortsatt kan være tilstede selv om flekken ikke lenger er synlig. Les mer om luktfjerning med vår Vintage Spray lenger ned.

Derfor er det som alltid lettest å fjerne flekken så tidlig som mulig. Men håpet er ikke ute selv om det skulle være en gammel avføringsflekk, det krever bare litt mer jobb med Sitronsåpen, samt at såpen får desto lenger tid å virke på.

Hvis kjæledyret ditt har forårsaket en flekk på teppet, kan du også fjerne flekken, samt den ubehagelige lukten enklest med Sitronrens. Har det vært uhell i sengen? Vi har et eget kapittel dedikert til å hjelpe deg med å rengjøre dyner, puter og madrasser. Les mer om det her.


Slik fjerner du flekkene fra plagg som kan vaskes i maskin

  1. Legg plagget i varmt vann. For ull, bruk lunkent vann.
  2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte.
  3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke, gjerne over natten om plagget tåler det.
  4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent.
  5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin med Sitronvask.

Slik fjerner du flekkene fra tekstiler som ikke kan vaskes i maskin

  1. Spray på flekken med Sitronrens. Det er ikke så mye skum som skal til.
  2. Gni skummet inn på flekken 
  3. Tørk av alle såperester med en våt klut med en gang etter påføring eller skyll dersom det er mulig. 
  4. Gjenta om nødvendig.

Flekkfjerning

Det du trenger for å ha en flekkfri hverdag med lave skuldre

Les mer

Klesvask

Naturlig og effektiv klesvask som tar vare på klærne dine

Les mer

Rengjøring

Rengjør hjemmet uten frykt for skadelige kjemikalier

Les mer