Slik vasker du og tar vare på barneutstyr og leker

Ingenting er bedre for barna enn leker og utstyr som er rene, vasket med midler som ikke er skadelig for hverken barna eller miljøet. Bamser og leker blir veldig fort skitne og kan fort utvikle mye bakterier og flekker. Se her hvordan du tar vare på dem.


Slik rengjør du barneutstyr av harde materialer

Sitronskrubb er perfekt til rengjøring av barneutstyr i hardplast og metall. Har barnevognen stått ute og understellet blitt skittent og stygt, eller er barnestolen i plast tilgriset av gamle matrester? Sitronskrubben rengjør og polerer uten å ripe. 


Slik vasker du bamser

De fleste bamser har vaskeanvisning på seg. Sjekk her om den kan vaskes i maskin eller ikke, hvilken temperatur og om den tåler tørketrommel.

Slik vasker du bamsene:

  1. Gå over bamsen med Sitronsåpe og vann.
  2. Om den ikke tåler eller trenger en maskinvask, så skylder du den i så varmt vann den tåler til såpen er borte og henger den opp til tørk.
  3. Om den tåler maskin, så kjører du en vask uten å skylle ut såpen først. Bruk gjerne vår Tøyvask til maskinvasken. Husk å tromle den helt tørr for å unngå at bomullsinnholdet klumper seg.

Sitronsåpen er dermatologisk testet og skånsom selv mot den mest sensitive huden og helt trygg barna.


Slik vasker du leker

Større leker med skitne flater vasker du på samme måte som beskrevet for barneutstyr lenger opp. Generelt for kjemikaliefri vask av leker ellers (som tåler vann) er å gjøre følgende:

  1. Bland 1 spiseskje Sitronvask med minimum 5L varmt vann.
  2. Samle alle skitne leker som tåler vann og legg det i såpevannet.
  3. La ligge og virke en stund. Gni gjerne med en klut eller svamp underveis på ekstra skitne leker.
  4. Skyll lekene og la de tørke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)