Slik fjerner du tranflekkene

Tran – den fryktede flekken som lukter skikkelig. Den er faktisk enklere å få vekk enn mange tror. Her får du hemmeligheten til hvordan du fjerner tranflekkene!


Hver gang vi snakker med folk om hva som er de verste flekkene, dukker alltid tran opp blant topp tre – spesielt blant de med småbarn. 

Så hva er hemmeligheten for å fjerne disse flekkene?

Trikset for å bli kvitt både farge og lukt av tran er å la Sitronsåpen virke lenge nok. Hvor lenge avhenger av hvor stor og gammel flekken er, og selvfølgelig hva plagget tåler. Men generelt for tranflekker er at såpen må få tid til å virke fra et par timer til over natten før du skyller eller vasker plagget i maskinen.

Det er viktig å ikke hive klær med tranflekker i vaskemaskinen før flekken er forbehandlet med Sitronsåpe, da det kan gjøre at flekken «setter seg» bedre fast, og ikke minst at lukten kan smitte over på de andre plaggene som vaskes sammen. 

For å behandle flekkene anbefaler vi å gjøre følgende:


Slik fjerner du tranflekkene:

  1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann.
  2. Gni godt med Sitronsåpe der både på flekken og i området rundt (inkludert baksiden). Du kan med fordel bytte vann og gni litt til om det er en stor flekk med tran, for at ikke det skal sette seg andre steder i plagget.
  3. La plagget ligge i såpevannet slik at såpen får virke, gjerne over natten om plagget tåler det.
  4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent. Ved behov kan du vaske det i maskinen med Tøyvask eller Sitronvask.

Flekkfjerning

Det du trenger for å ha en flekkfri hverdag med lave skuldre

Les mer

Klesvask

Naturlig og effektiv klesvask som tar vare på klærne dine

Les mer

Rengjøring

Rengjør hjemmet uten frykt for skadelige kjemikalier

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)