Malingflekker? Ingen problem! Slik fjerner du dem enkelt

Se hvordan du kan fjerne malingsflekker fra klær, sofaer og tepper ved hjelp av Sitronsåpe eller Sitronrens. Mange tror at en malingsflekk betyr permanent skade, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Les videre for å finne ut hvordan du kan redde dine favorittplagg og møbler fra malingssøl.


Bli kvitt de vanligste flekkene:

Vi har testet ulike typer maling med forskjellig tørketid. Vi har funnet ut at jo tørrere malingen er, desto lengre må plagget ligge i såpevannet for å fjerne flekken. Hvis du behandler flekken med en gang du har sølt, kan du fjerne den raskt og enkelt med sitronsåpe. Legg plagget i varmt vann og gni flekken forsiktig bort med sitronsåpe.


Hvis malingen har tørket helt, bør du følge disse instruksjonene og la plagget bløtlegge en stund. Test med forskjellige tidsintervaller, fra en time til over natten, avhengig av hvor gammel flekken er. Sitronsåpe vil løse opp flekken, slik at du kan gni den bort.

Husk å bytte vann hvis det blir farget av malingen, ellers kan fargen sette seg fast i plagget og skape mer arbeid for deg!


Her er de malingstypene vi fjernet med godt resultat:

– Alle typer akryl interiørmaling
– Kunstmaling akryl
– Akvarellmaling


Slik fjerner du maling fra klærne

1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann
2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte
3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke. Om vannet blir farget – skift vann og gni på nytt med Sitronsåpe.
4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent
5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin med Sitronvask.


Slik fjerner du maling fra ikke-vaskbare plagge eller interiør

1. Spray på flekken med Sitronrens
2. Gni skummet inn på flekken 
3. Tørk av alle såperester med en våt Superklut med en gang etter påføring eller skyll dersom det er mulig. 
4. Gjenta om nødvendig

Tips1! Har du fått maling på gulvet ? Vask gulvet med Sitronvask – gni litt ekstra på flekkene med Universal svamp og Sitronsåpe.

Tips2! Har du fått maling på hendene? Vask dem med Sitronsåpe så blir de både rene og myke. Den er dermatologisk testet og skånsom mot selv den mest sensitive huden.

Flekkfjerning

Det du trenger for å ha en flekkfri hverdag med lave skuldre

Les mer

Klesvask

Naturlig og effektiv klesvask som tar vare på klærne dine

Les mer

Rengjøring

Rengjør hjemmet uten frykt for skadelige kjemikalier

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få 15% rabatt på første ordre.

Navn(Påkrevd)