Flekker av olje og matfett: hvordan fjerne dem raskt og enkelt

Flekker av ingredienser som inneholder fett og olje er flekker som ofte setter seg godt i de plaggene du skulle være så uheldig å søle på. Men det er enklere å fjerne disse flekkene enn du skulle tro.


Bli kvitt de vanligste flekkene

Olje- og fettholdige matvarer og retter kan være vanskelig å håndtere, da de ofte søler og etterlater flekker. Enten det er sprut fra pannen mens du steker, eller marinade som setter seg fast på klærne mens du griller. Disse flekkene kan være vanskelige å fjerne og kan skje med selv den beste kokken eller gjesten!

Men ikke fortvil, det er en enkel løsning for å fjerne flekkene fra selv de mest delikate stoffene og interiør. Sitronsåpe er effektiv til å løse opp fett og er derfor ideell til å fjerne disse flekkene. Med sitronsåpe kan du enkelt bli kvitt flekkene og bevare klær og interiør så det holder seg pent og varer lenger.


Slik fjerner du flekkene fra tekstiler som kan vaskes i maskin

  1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann
  2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte
  3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke. Om vannet blir farget – skift vann og gni på nytt med Sitronsåpe.
  4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent
  5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin med Sitronvask.

Flekkfjerning

Det du trenger for å ha en flekkfri hverdag med lave skuldre

Les mer

Klesvask

Naturlig og effektiv klesvask som tar vare på klærne dine

Les mer

Rengjøring

Rengjør hjemmet uten frykt for skadelige kjemikalier

Les mer