Hvordan fjerne tøffe blodflekker enkelt og effektivt

Har du fått blodflekker på klærne eller interiøret ditt? Det er fort gjort når uhellet er ute, men det er enkelt å fjerne dem hvis du bruker Sitronsåpe. Som et sår gror, vil også blodflekken forsvinne ved bruk av riktig fjerningsmetode.

Blodflekker flekkfjerning

Derfor er blod kjent for å være vanskelige flekker å fjerne

  • Proteiner: Blod inneholder proteiner som kan gjøre flekken vanskelig å fjerne. Proteiner kan sette seg fast i fibrene i stoffet og føre til at flekken blir mer motstandsdyktig mot rengjøring.
  • Oksidering: Blod inneholder jern, og når dette jernet kommer i kontakt med luft, kan det oksidere og føre til at flekken blir mørkere og vanskeligere å fjerne.
  • Varme: Varme kan også gjøre det vanskeligere å fjerne blodflekker. Hvis blodet blir utsatt for høye temperaturer, kan det føre til at proteiner koagulerer og gjør flekken vanskeligere å fjerne.

For best resultat, skyll flekken med kaldt vann umiddelbart og unngå vann som er varmere enn 40 grader. Bruk ikke varmere vann, da det kan sette blodet og gjøre det vanskeligere å fjerne flekken. Sitronsåpe eller Sitronrens fjerner alle typer blodflekker. 

Har du fått blodflekker i sengen? Se hvordan du fjerner flekkene på madrassen, dynen eller puten her.

Fjern blodflekker enkelt og miljøvennlig med Sitronsåpe eller Sitronrens, også på delikate tekstiler som ull. Da unngår du skadelige kjemikalier og vare på miljøet samtidig som du får effektiv og skånsom fjerning av flekker. Se oppskriftene nedenfor for å lære hvordan du best fjerner flekker fra ulike materialer.


Slik får du vekk blod fra plagg som kan vaskes i maskin

  1. Legg plagget i vann på maks 40 grader.
  2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte.
  3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke. Gjerne over natten om plagget tåler det.
  4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent.
  5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin med Sitronvask.


Se hvordan du får vekk fake blod


Ekte blod har vi nå sett hvordan du lettest får bort over. Men vi har også en annen type blodflekk, nemlig jukseblod, fake blod eller falskt blod som det kan hete. For alle som ikke jobber i skrekkfilm-bransjen, så forekommer disse flekkene oftest i forbindelse med kostymer til Halloween, for eksempel.

Falskt blod inneholder svært sterke røde fargestoffer som etterligner ekte blod. Men selv dette kan du få vekk med Sitronsåpen, se video: 

Flekkfjerning

Det du trenger for å ha en flekkfri hverdag med lave skuldre

Les mer

Klesvask

Naturlig og effektiv klesvask som tar vare på klærne dine

Les mer

Rengjøring

Rengjør hjemmet uten frykt for skadelige kjemikalier

Les mer