De beste metodene for å fjerne flekker av svette og deodorant fra klærne dine

Sliter du med gule deodorantflekker under armene på skjortene dine? Disse irriterende flekkene kan være vanskelige å fjerne, spesielt når de kombineres med svette. Men fortvil ikke - i denne artikkelen deler vi en effektiv oppskrift på hvordan du kan fjerne disse flekkene og få skjortene dine til å se ut som nye igjen.

Hvorfor blir det gule flekker som sitter så godt under ermene på klær?

Det er flere ulike årsaker til at disse flekkene oppstår, og ofte er det en kombinasjon av disse som gjør flekken mer utfordrende enn andre flekker:

  1. Kjemisk sammensetning av deodoranter: Deodoranter inneholder vanligvis en blanding av antiperspiranter, parfyme og andre kjemikalier som kan forårsake gule flekker på klærne. Jo lenger tid flekkene har fått sitte i stoffet, jo større jobb blir det å fjerne den.

  2. pH-verdi: Svette har en lav pH-verdi som kan øke syreinnholdet i stoffet i klærne, noe som kan føre til gule flekker. Dette er med på å gjøre flekken utfordrende.

  3. Vasking: Mange vasker ikke klærne sine riktig, og dette kan føre til at deodorant og svetteflekker ikke fjernes helt. Vasking i for høy temperatur eller bruk av for mye vaskemiddel kan føre til at flekkene setter seg i stoffet. Og dersom klærne er vasket flere ganger uten å forbehandle flekkene setter de seg bedre og bedre fast for hver vask. Spesielt gjelder dette for bomullsplagg.

Derfor anbefaler vi alltid å gå over med Sitronsåpe på flekkene før du vasker, dette er den beste forsikringen mot disse flekkene og den beste måten å ta vare på plaggene. Samtidig som flekkfjerningsjobben blir enklere.

Har du allikevel plagg som har gamle svette- og deodorantflekker og som har blitt vasket flere ganger så er det fortsatt håp! Se under hvordan du best fjerner flekkene:

SLIK FÅR DU VEKK DEODORANTFLEKKER FRA PLAGG SOM KAN VASKES I MASKIN:

1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann
2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte
3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke. Gjerne over natten om plagget tåler dette.
4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent
5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin med Sitronvask.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

SLIK FÅR DU VEKK DEODORANTFLEKKER FRA PLAGG SOM IKKE KAN VASKES I MASKIN:

1. Spray på flekken med Sitronrens. Det er ikke så mye skum som skal til.
2. Gni skummet inn på flekken 
3. Tørk av alle såperester med en våt klut med en gang etter påføring eller skyll dersom det er mulig. Sørg for at alle såperester går av.
4. Gjenta om nødvendig.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronrens

KONTAKT

PÅMELDING NYHETSBREV

Få 15% rabatt på første bestilling

* obligatorisk

Du får en e-post med rabattkode ved påmelding

© All rights reserved På Stell AS, Norway VAT 964624046 NO