Slik fjerner du effektivt mugg og jordslag

Se hvordan du enkelt kan fjerne mugg og jordslag fra forskjellige materialer og unngå den ubehagelige lukten av råtten jord og kjeller. Sitronsåpe og Sitronrens har vist seg å være effektive midler mot flekker forårsaket av mugg og jordslag på forskjellige overflater. Hvis du har problemer med jordslag på markiser eller parasoller, kan du få nyttige tips om den beste måten å fjerne dem på i denne guiden.

Både mugg og jordslag er en type sopp som oppstår på fuktige overflater og som vokser og sprer seg dersom det ikke fjernes. Jordslag oppstår ofte i rom som er fuktige som kjeller, loft og garasje. Felles er flekker på vegger og tak, og ikke minst tekstiler. De er oftest svarte, grønne, brune eller hvite.

For å unngå mugg og jordslag er det viktig å sørge for god ventilasjon, og lagre tekstiler i lukkede kasser eller liknende for å unngå fukt. Men er uhellet først ute og du oppdager flekker av mugg eller jordslag er det lurt å ta tak i problemet med en gang, da soppen fort sprer seg og kan vanskeligere å fjerne over tid. Samtidig setter det en markant fuktig og innestengt lukt. 

Flekkene setter seg gjerne godt i tekstiler da soppen fra mugg gjerne vokser dypt nede i fibrene. Da er ofte utfordringen å bruke flekkfjerningsmetoder som faktisk tar alle muggen og lukten samtidig som det er skånsomt nok til ikke å ødelegge klærne. 

Mugg og jordslag er som kjent ofte en utfordring å få helt vekk. Om man klarer å bli helt kvitt det avhenger av blant annet hvor lenge, hvor mye og på hvilken type materiale det har satt seg i. Vi kan ikke garantere at det i alle tilfeller vil bli helt borte, men dersom jordslaget er svært gjenstridig vil i hvert fall bli en del svakere ved riktig behandling.

Under finner du oppskriften på hvordan du kan bli kvitt mugg og jordslag:

SLIK FJERNER DU FLEKKENE FRA PLAGG SOM KAN VASKES I MASKIN:

1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann.
2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte.
3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke. Gjerne over natten dersom plagget tåler dette.
4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent.
5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin med Sitronvask. Dette vil være med på å fjerne lukten av mugg og jordslag.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

SLIK FJERNER DU FLEKKENE FRA TING SOM IKKE KAN VASKES I MASKIN:

1. Spray Sitronrens på flekken. Det er ikke så mye skum som skal til.
2. Gni skummet inn på flekken. 
3. Tørk av alle såperester med en våt klut med en gang etter påføring eller skyll dersom det er mulig. 
4. Gjenta om nødvendig.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronrens

SLIK FJERNER DU JORDSLAG FRA HARDE MATERIALER :

1. Gni en fuktig svamp med Sitronskrubb.
2. Påfør på området der det er mugg eller jordslaget pluss området rundt.
3. Gni godt.
4. Tørk eller spyl av med vann.
5. Sørg for at flaten blir helt tørr etterpå. Er det vegger, gulv eller tak – luft rommet godt etter behandling.

KONTAKT

PÅMELDING NYHETSBREV

Få 15% rabatt på første bestilling

Navn(Påkrevd)

Du får en e-post med rabattkode ved påmelding

© All rights reserved På Stell AS, Norway VAT 964624046 NO

Få 15% rabatt på første ordre

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Navn(Påkrevd)